קיבוץ להב כתבה וואלה

קיבוץ להב | וואלה! NEWS: "ישנן אסטרטגיות לצמצום זיהום המזון בחומרי הדברה"

דו"ח משרד הבריאות לשנת 2017-2018 מציג נתונים מדאיגים לגבי שימוש בחומרי הדברה בחקלאות הישראלית. אתר וואלה! NEWS פרסם את הנתונים הללו בכתבה, ועל פי הדו"ח, 13% מהירקות והפירות המשווקים בישראל הכילו שאריות חומרי הדברה מעל הרמה המותרת. באירופה, לעומת זאת, החריגות עומדות על 4% בלבד.

משרד הבריאות ממליץ לציבור להמשיך לאכול פירות וירקות עם קליפתם, שכן זו מכילה רכיבים תזונתיים חשובים. על מנת להימנע משאריות חומרי הדברה כדאי לשטוף ירקות ופירות עם מים קרים ולשפשף עם סקוץ' רך לפני האכילה.

בקיבוץ להב, ישנם גידולי שדה רבים בשיתוף עם קיבוץ כרמים הסמוך. "אנחנו מגדלים פה תפוחי אדמה, גזרים, פפריקה, בצל ושום, חיטה ושעורה, אפרסקים, שקדים, ועוד", מוסרים מהקיבוץ. "כמובן שאנחנו מקפידים לפעול על פי הנהלים על מנת לייצר תפוקה חקלאית טובה ובריאה".

Rate this post

פוסטים אחרונים

דואגים לעתיד קיבוץ להב!

חברי וחברות להב, אנו שמחים לבשר כי לאחר תקופה ממושכת של בחינה מעמיקה ומשא ומתן בליווי גורמי המקצוע מטעמנו, חתמנו בשבוע האחרון על הסכם עם

קרא עוד »
תודה, אשר! מקיבוץ להב

תודה, אשר! מקיבוץ להב

אתמול נפרדנו רשמית מאשר גולן, האיש והאגדה, שיוצא לפנסיה אחרי שנים רבות וסופר משמעותיות שבהן ניהל את חברת החשמל המקומית ודאג לכל תחום התקשורת בקיבוץ.

קרא עוד »